Styrelsemöte 19 Augusti 2021

Hej alla grannar! Här kommer en ”liten” uppdatering från vårt senaste styrelsemöte:

  • Styrelsen får in en del frågor gällande regler kring att installera laddbox för elbil. Alla installationer som utförs fackmannamässigt, dvs av behörig elektriker, kommer godkännas. Dock vill vi understryka att information om planerad installation måste erhållas för att korrekt dokumentation av hushållen ska kunna garanteras.
  • Det börjar närma sig byte av filter i fläktarna. Morgan och Mikael från styrelsen kommer dela ut filter och instruktion för filterbyte till samtliga medlemmar under nästa vecka.
  • Styrelsen för dialog med kommunen kring besiktning av träden på baksidan av de grå husen. Ärendet har skickats in och vi inväntar återkoppling från kommunens driftledare med bekräftelse på vilken dag besiktning kommer utföras. När specifikt datum har kommunicerats från kommunen, kommer denna information omgående vidarebefordras till er medlemmar. Vänligen notera att besiktning kommer utföras av styrelsemedlem tillsammans med besiktningsman från kommunen. Vi önskar er därför ha överseende med att vi kan behöva beträda er trädgård/altan för att nå skogspartiet på kommunens mark.
  • Slutligen har styrelsen mottagit önskan om att rådande trivselregler på Älvringen informeras och vi påminner därför om de 11 punkter som antogs 2018-01-29 enligt nedan citat.”Med stöd av 7 kap i bostadsrättslagen och föreningens stadgar har styrelsen utfärdat följande trivselregler.
  1. Som bostadsrättshavararen ska ni vara aktsam om och väl vårda såväl egen bostad som föreningens egendom i övrigt.
  2. Om akut skada (ex vattenläckage, brand) skulle uppstå i bostaden kontakta jouren och anmäl det omgående enligt anvisningar på Hemma Bäst eller er Bopärm.
  3. Visa extra hänsyn till er granne mellan kl 22:00 och 07:00 måndag – fredag och mellan kl 22:00 och 09:00 lördag – söndag. Tänk på att höga volymer, borrande, tvättmaskin och dylikt kan störa din granne.
  4. Har ni husdjur ska ni se till att grannar eller kringboende inte blir störda eller ofredade.
  5. Grillning får inte ske nära fasaden p g a brandrisk och störande os.
  6. Vid upptäckt av ohyra ska detta meddelas omedelbart till styrelsen.
  7. Cigaretter, snus och skräp får inte slängas inom föreningens område.
  8. Visa hänsyn till grannar vid rökning.
  9. Inte köra eller parkera motorfordon, släpvagn eller husvagn på andra ytor än körbanor och parkeringsplatser.
  10. Gästparkering är endast till för gäster till de boende i föreningen och får inte användas som boendeparkering.
  11. Ej köra eller cykla över gräsmattor och planteringar.”

Vi önskar er alla en härlig avslutning på sommaren! Hälsningar Malin & Gustaf